2013, 2013, Centrul de tineret

Raport de activitate la Centrul de Tineret Baia Mare în luna Octombrie 2013

Ora TA – un proiect despre tine

 

Ora ta este un proiect care se desfasoara in fiecare zi de luni, miercuri si vineri intre orele 16:00 si 17:0, in cadrul caruia tinerii au posibilitatea sa isi exprime liber opinia despre un anumit subiect ales de catre ei si sa faca schimb de pareri si infomatii. Fiecare activitate este facilitata de catre un tanar.   In luna octombrie subiectele discutate au fost: Educatie, Cultura, Hobby-uri, Voluntariat, Sentimente, Modele, Evenimente sau persoane care ți-au marcat viata, Despre scoala + si -.

 

Organizatori : Asociatia D.E.I.S

Participanti : aprox 60 de tineri cu varste cuprinse intre 14-19 ani6

7 8

 

Atelierele GreenTin

Perioada :  7-8 octombrie

Creatiile handmade au fost realizate din materiale reciclabile cu scopul de a promova un comportament ecologic  in randul tinerilor.

Participanți : 15 tineri din Baia Mare cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani

 

9

 

Ora de Limba Romana si Turca

In fiecare marti de la ora 16 asociatia Nature’s Guardian desfasoara cu studenti Erasmus din Turcia ore de limba romana. La aceasta activitate iau parte 3 studenti turci.

In fiecare vineri, de la ora 16 studentii veniti prin Erasmus invata tineri din Baia Mare limba turca. La aceasta activitatea au luat parte 15 tineri.

 

Intalnire Team BM

In data 14.10.2013 la Centrul de Tineret a avut loc o intalnire de lucru a grupului de advocay Team BM,  la care au participat mai multi reprezentanţi ai unor ONGT-uri. Organizatiile prezente au fost: DEIS, Nature’s Guardian, Greentin, Rotaract TEAM, Liga Studenţiilor „Pintea Viteazul” si CYL. Au fost dezbatute mai multe probleme printre care si oportunitatea de a demara o campanie de advocacy sustinuta la inceputul anului viitor. Astfel s-a format o echipa de lucru, sub umbrela grupului de advocacy TEAM BM, pentru dezvoltarea unei strategii de promovare a activitatilor de si pentru tineret in Baia Mare, cu scopul de a creste vizibilitatea acestora in comunitate .

Urmatoarea intalnire de lucru care s-a desfasurat tot aici, a fost in data de 22 octombrie cand s-au facut primii pasi in dezvoltarea unui raport anual comun al ONG-urilor care lucreaza cu si pentru tineri.

 

Activitati caritabile

In ultimele luni, tineri din Baia Mare si voluntari ai Asociatiei DEIS au adus la Centrul de Tineret Baia Mare haine, jucarii, incaltaminte cu scopul de a fi donate unor copii care au nevoie. Acestea au fost colectate de catre Asociatia D.E.I.S,  iar in data de 31.10.2013 in colaborare cu Asociatia Young Roma si Club for Young Leaders lucrurile adunate au fost daruite copiilor romi din zone defavorizate din Baia Mare care merg la scoala.

10

 

Activități de informare cu privire la oportunități de participare la traininguri, seminarii si schimburi de tineret internaționale sau EVS pentru 25 de tineri.