VOLUNTAR URBAN- Lucrătorul de Tineret, un sprijin în dezvoltarea comunității
VOLUNTAR URBAN- Lucrătorul de Tineret, un sprijin în dezvoltarea comunității

Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere – D.E.I.S. demarează astăzi,21 Mai 2015, proiectul VOLUNTAR URBAN- Lucrător de Tineret un sprijin în dezvoltarea comunității, Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 31,917 €.

Ideea proiectului s-a născut din necesitatea prezenței în comunitate a mai multor lucrători de tineret specializați și pregătiți să facă față nevoilor tinerilor din Baia Mare și să îi susțină pe aceștia către viața de adult.

Proiectul urmărește acreditarea și specializarea a 16 lucrători de tineret, acreditare care se va face prin finalizarea unui training care urmărește dobândirea competențelor descrise în standardul ocupațional al Lucrătorului de Tineret. Specializarea participanților se va face în timpul a cinci luni de voluntariat în cadrul Centrului de Tineret din Baia Mare.

În decursul acestei perioade cei 16 lucrători de tineret vor organiza activități cu și pentru tinerii băimăreni, un număr de 320 de tineri fiind angrenați în aceste activități. Vor organiza campanii de promovare a Lucrătorului de Tineret și a Centrului de Tineret Baia Mare. Timp de 5 luni participanții vor fi prezenți în mijlocul comunității noastre.

Cadrele didactice, părinții, autoritățile locale, tinerii și alți membri ai comunității locale își vor crește nivelul de înțelegere asupra ceea ce înseamnă munca de tineret prin activitățile desfășurate de participanți în cele 5 luni de practică.

Prin acest proiect ne dorim să creștem șansele ca, în cadrul comunității noastre, să activeze mai mulți lucrători de tineret pregătiți corespunzător. Cei 16 participanți, după finalizarea cursului și a perioadei de 5 luni de voluntariat, vor deveni lucrători de tineret cu competențe de consiliere în munca cu tinerii și vor avea și practica necesară exercitării acestei meserii.

Începând cu data de 01.06. 2015 cei care doresc sa ia parte la acest proiect și să devină lucrători de tineret se vor putea înscrie pe site-ul asociației noastre (www.deis.ro)

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Add Comment