Proiecte

Conexiuni de vară


Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S. a organizat gratuit la Centrul de Tineret Baia Mare, în perioada 15 -19 iulie 2013, un training pentru tineri, în cadrul proiectului
Conexiuni de vară”, cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Baia Mare.

Trainingul s-a desfășurat în 2 module:

I. Conexiuni pe frecvența inimii având ca teme principale: managementul deficitar al emoțiilor, stima de sine, prietenia, ascultarea activă, impactul și influența muzicii asupra dezvoltării personale.

II. Conexiuni pe frecvența independenței având ca teme principale: lucru în echipă, comunicare, leadership, managementul proiectelor.

Scopul proiectului a fost de a dezvolta tinerilor participanți cunoștințele, abilitățile, atitudinile de relaționare intrapersonală și interpersonală, în vederea valorificării potenţialului propriu.

Obiectivele principale ale proiectului :

1. Dezvoltarea şi interiorizarea deprinderilor de (auto)cunoaştere a caracteristicilor şi abilităţilor personale în relaţie cu sinele și cu ceilalți la cei 24 de tineri participanți.

2. Dezvoltarea competențelor de lucru în echipă, gestionarea conflictelor, comunicare eficientă, leadership și managementul proiectelor la cei 24 de tineri participanți.

Proiectul „Conexiuni de vară a oferit celor 24 tineri din Baia Mare acces la educaţie nonformală și a contribuit la sprijinirea tinerei generaţii băimarene pentru dobândirea unor abilităţi, deprinderi, cunoştinţe specifice, necesare afirmării şi valorificării potenţialului propriu, în vederea integrării cu succes în societate, prin autocunoaștere și stimularea participării civice plecând de la o baza educatională sănătoasă.

Tinerii participanţi au intrat în contact şi cu mediul ONG având ocazia să observe şi să înţeleagă beneficiile oferite de voluntariat, iar cei deja activi in ONG au avut ocazia sa transfere din experienţa lor celorlalti şi să îşi imbunătăţească cunoştinţele. Prin voluntariat tinerii sunt într-o permanentă pregatire non-formală care îi ajută atât pe plan personal cât şi profesional prin implicare civică în comunitate.

Acest curs face parte din programul de dezvoltare personală și profesională a tinerilor din Baia Mare implementat de organizația noastră în cadrul Centrului de Tineret Baia Mare al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș.

conexiuni de vara

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș

Asociația Mansio

GALERIE FOTO