2015, Prima pagina, Proiecte

DEIS a dus cultura în stradă

Asociația DEIS a organizat săptămâna trecută o serie de spectacole în stradă, în Centrul Vechi, la Casa Tineretului și în Parcul Mara, cu tineri voluntari pasionați de activități culturale, în cadrul proiectului „Cultura – o stare de spirit”, realizat cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul a avut în componența trei domenii cultural-artistice: muzică, teatru și fotografie, fiecare organizate de câte o echipă de tineri artiști voluntari. O echipă, sub sloganul „Ducem muzica în stradă”, au animat atmosfera pentru trecători, invitându-i să țină ritmul, oferindu-le instrumente neconvenționale, confecționate de ei din materiale reciclabile. O altă echipă de tineri pasionați de teatru și-au pregătit măștile și, inspirați din Commedia dell’arte, au transformat strada în scena, jucând piesa: „ALANDALA- despre iubire şi-o bucată de brânză”, scrisă şi construită chiar de ei, alături de actorii Alexandra Vanci şi Eduard Bîndiu. Cel de-al treilea spectacol a fost completat de expoziția foto cu titlul – „Fotografii care vorbesc”, organizată de tineri care înțeleg că o fotografie înseamnă artă și transmiterea unui mesaj către privitor.

Prin implementarea acestui proiect Asociația DEIS și-a propus diversificarea ofertei de evenimente culturale în municipiul Baia Mare și susținerea tinerilor talentați din oraș în dezvoltarea competențelor de organizare și implementare de proiecte culturale.

Testimoniale participanți:

„Proiectul a fost o oportunitate prin care am reușit să-mi depășesc unele limite, să-mi demonstrez mie, încă o dată, că pot să realizez tot ce îmi propun. A fost o experiență frumoasă pe care mi-aș dori să o retrăiesc.” – Andreea Săsăran, 17 ani

M-am simțit foarte bine pe toată durata repetițiilor, iar spectacolele care au culminat munca noastră au fost apreciate de către spectatorii noștri. Să joci Commedia dell’arte este o experiență unică și noi vom continua să ne întâlnim și să facem spectacole pentru că am devenit o echipă.” – Izabella Precup, 17 ani.

loading…

Posted by Asociatia DEIS on Saturday, October 17, 2015

Fotografii realizate de tineri in cadrul proiectului „Cultura – o stare de spirit”, finantat de Consiliului Judetean Maramures.

Posted by Asociatia DEIS on Sunday, October 18, 2015