Prima pagina, Proiecte

DEIS duce cultura în stradă

 

Asociația DEIS vă invită să participați săptămâna viitoare la o serie de spectacole organizate în stradă de către tineri pasionați de activități culturale, în cadrul proiectului „Cultura – o stare de spirit”, realizat cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul are în componența trei domenii cultural-artistice: muzică, teatru și fotografie, fiecare organizate de câte o echipă de tineri artiști voluntari. O echipă care sub sloganul „Ducem muzica în stradă” vă vor arăta muzica în stare pură, așa cum o simt ei. O altă echipă de tineri pasionați de teatru și-au pregătit măștile și, inspirați din Commedia dell’arte, vor transforma strada în scena pe care vor juca: „ALANDALA- despre iubire şi-o bucată de brânză” – piesa pe care au scris-o şi construit-o chiar ei, alături de actorii Alexandra Vanci şi Eduard Bîndiu. Cel de-al treilea spectacol va fi completat de expoziția foto cu titlul – „Fotografii care vorbesc”, organizată de tineri care înțeleg că o fotografie înseamnă mai mult decât un selfie la o petrecere.

Artiștii pe care îi veți vedea evoluând în aceste reprezentații sunt tineri talentați băimăreni pe care organizația noastră îi susține în a-și valorifica potențialul și suntem mândri să vi-i prezentăm și dumneavoastră”. – Diana SABO – președinte Asociația DEIS

 Calendarul evenimentelor culturale este următorul:

  • Luni, 12 octombrie, ora 16:00 în Centrul Vechi
  • Joi, 15 octombrie, ora 16:00 la Casa Tineretului
  • Vineri 16 octombrie, ora 16:00 în Parcul Mara

Prin acest proiect Asociația DEIS își propune diversificarea ofertei de evenimente culturale în municipiul Baia Mare și susținerea tinerilor talentați din oraș în dezvoltarea competențelor de organizare și implementare de proiecte culturale.