2013, 2013, Centrul de tineret

Raport de activitate la Centrul de Tineret Baia Mare în luna Noiembrie 2013

 

Ora TA – un proiect despre tine

 

Ora ta este un proiect care se desfasoara in fiecare zi de luni, miercuri si vineri intre orele 16:00 si 17:0, in cadrul caruia tinerii au posibilitatea sa isi exprime liber opinia despre un anumit subiect ales de catre ei si sa faca schimb de pareri si infomatii. Fiecare activitate este facilitata de catre un tanar.   Organizatori : Asociatia D.E.I.S

Participanti : aprox 60 de tineri cu varste cuprinse intre 14-19 ani

 

Intalnire evaluare Hellauin Party

Perioada :  4.11.2013

Organizatorii evenimentului Hellauin Party s-au intalnit pentru a discuta care au punctele tari si punctele slabe ale activitatii, pentru a imbunatati pe viitor organizarea de evenimente.

Participanți : 20 tineri din Baia Mare cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani

 

Ora de Limba Romana si Turca

In fiecare marti de la ora 16 asociatia Nature’s Guardian desfasoara cu studenti Erasmus din Turcia ore de limba romana. La aceasta activitate iau parte 3 studenti turci.

In fiecare vineri, de la ora 16 studentii veniti prin Erasmus invata tineri din Baia Mare limba turca. La aceasta activitatea au luat parte 15 tineri.

 

 

Test Inteligente Multiple

Perioada: 6.11.2013

10 tineri de la liceul Mihai Eminescu au venit la Centru pentru a solicita aplicarea testului. Inteligentelor multiple. In urma testarii Tinerii au aflat mai multe despre inclinatiile pe care  le au inspre anumite domenii de interes.

 

Ce stim despre Romi?- Sesiune interactiva

Perioada:8.11.2013

Club for Young Leaders (Initiatives of Change Romania), Young Roma Maramures si Asociatia DEIS au organizat, vineri 8 noiembrie, la Centrul de Tineret Baia Mare o prima sesiune dintr-o serie de evenimente dedicate mai bunei intelegeri intre comunitati.

Aceasta sesiune interactiva a oferit posibilitatea de a face un inventar al cunostintelor noastre generale despre etnia si cultura roma si de a afla mai multe despre istoria romilor in lume si in tara noastra.

 

Intalnire Team BM

In data 15.11.2013 la Centrul de Tineret a avut loc o intalnire de lucru  la care au participat mai multi reprezentanţi ai unor ONGT-uri. S-au perfectat detaliile organizarii TARGULUI DE VOLUNTARIAT si a Galei Volntarilor.

Nr. participanti 20

 

Film CYL

In data de 15.11.3013 Club for Young Leaders au organizat o seara ede film despre istoria romilor.

Nr. de participanti: 20

 

Seara turceasca

ATPM a organizat in 20.11, o seara cu specific turcesc, in cadrul careia particpantii au invatat despre traditii si obiceiuri turcesti, au vazut locuri speciale din Turcia si au gustat din macaruri traditionale.

Participati: 63 tineri din Baia Mare

Ce nu stim despre romi-povesti de viata

Sesiunea interactiva „Ce nu stim despre romi – povesti de viata” a reunit aproape 30 de participanti care au urmarit filmul „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” (film realizat de UNICEF Romania si Asociatia Impreuna) si au interactionat si ascultat povestea de viata a altor 2 tineri romi: Vlad Bardai – student la Universitatea Tehnica din Baia Mare si Torotcoi Simona, fosta studenta in Baia Mare, in prezent masteranda in Olanda la Universiteit Leiden / Leiden University si jurnalist civic la RomaReact in Bruxelles. Prezentarea filmului a fost facuta de Camaras Alecs-Robert, elev in clasa a XI-a la Liceul Vasile Lucaciu din Baia Mare. Prin intermediul acestei sesiuni participantii au devenit mai constienti de visele si sperantele tinerilor romi si barierele pe care le pot intalni in cale datorita prejudecatilor existente in societate.

 

Activități de informare cu privire la oportunități de participare la traininguri, seminarii si schimburi de tineret internaționale sau EVS pentru 15 de tineri.

10 11