Proiecte

Saptamana Nationala a Voluntariatului

Asociatia DEIS a fost partener in activitatile organizate de catre Team for Youth, cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului (9-15 mai 2011) prin care şi-au propus să aducă în atenţia comunităţii locale, în special a tinerilor băimăreni informaţii despre voluntariat şi Serviciul European de Voluntariat (SEV).

Activităţile organizate în cadrul SNV 2011 la care au participat şi voluntarii DEIS au fost:

1. Biblioteca Vie Voluntarii Interculturali în data de 13 mai, între orele 14:00-18:00 în atobuz (linia de autobuz URBIS nr. 4, Baia Mare)

Biblioteca Vie este o metodă de educaţie non-formală folosită adesea ca mijloc de reducere a stereotipurilor şi prejudecăţilor şi de promovare a toleranţei şi coeziunii sociale. Voluntarii străini ai Team for Youth din cadrul Servicului European de Voluntariat au fost „cărţi vii”, iar voluntarii DEIS au fost dicţionare vii. Călătorii au primit la urcarea în autobuz un catalog cu cărţile disponibile, şi şi-ai ales o carte. Cititorii au aflat de la voluntarii-cărţi detalii despre ei, despre voluntariat, despre activităţile lor, despre culturile din care provin.

Parteneri: Asociaţia DEIS, Primăria Baia Mare şi DJST MM

2. EVS Fest – Un festival al voluntarilor SEV a fost organizat în 14 mai, între orele 12:00-17:00, în Piaţa Păcii din Centrul Vechi.

În cadrul evenimentului a fost organizate un târg de mâncare internaţională gătita de voluntarii SEV, ateliere de jonglerie şi animaţie stradală, cât şi ateliere de confecţionare de obiecte „hand made on the spot”!

Parteneri: Asociaţia DEIS, Asociaţia YMCA Baia Mare, Primăria Baia Mare şi DJST MM.

3. EVS party, o petrecere organizată în 14 mai, începând cu ora 21:00, în Zen Lounge, la care tinerii au fost invitaţi să socializeze cu voluntarii străini. La acest eveniment participanţii au primit pliante cu informaţii despre oportunităţile oferite de Serviciul European de Voluntariat, vor primi revista „maCOOLator”, revista T4uth scrisă atât de voluntarii locali cât şi de cei străini.

Parteneri: Asociaţia DEIS, Asociaţia YMCA Baia Mare, DJST MM, Club ZEN Lounge

Săptamâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment ajuns la ediţia a X-a, iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, începând cu anul 2002 şi care se desfăşoară anul acesta în perioada 9-15 mai, în toată ţara. În cadrul activităţilor, tinerii băimăreni au primit materiale promoţionale (afişe, tricouri, genţi, brăţări, baloane), puse la dispoziţia organizatorilor de către Pro Vobis. Detalii despre SNV la nivel naţional gasiti la http://www.voluntariat.ro/snv.htm#a.