The World’s Biggest Eye Contact Experiment
The World’s Biggest Eye Contact Experiment

În data de 4 noiembrie 2015, voluntari ai Asociației DEIS au facilitat pentru tinerii băimăreni participarea la un experiment menit să ne apropie de esența noastră și să ne ajute să ne reamintim de noi punți de comunicare interumană.
Timp de două ore peste 150 de tineri, adulți și copii s-au conectat la ei înșiși și la ceilați prin intremediul privirii. Mecanismul experimentului a fost ca fiecare dintre cei prezenți să privească în ochi, timp de un minut, un necunoscut. Ideea procesului a fost de a ne reaminti cum este să îți dedici întreaga atenție persoanei din fața ta, fără să te lași distras de ceea ce se întâmplă în jur. Mai mult, un alt principiu al experimentului a fost de a face o astfel de conexiune cu un necunoscut, pentru ca nivelul de comunicare și percepție să fie amplificat. Participanții la proiect au mărturisit că evenimentul a fost mai mult decât o reamintire a modului autentic de a comunica, i-a ajutat să își învingă timiditatea și chiar să își facă noi prieteni. “Nu știu cum, dar cumva am uitat de energia pe care o poate transmite privirea celui din fața mea. Cred că stăm prea mult cu ochii în monitoare….azi mi-am amintit cum sunt eu, cum suntem noi cu adevărat” a spus Oana Rob, elevă a unui licei de prestigiu din Baia Mare.
Experimentul face parte dintr-o mișcare la nivel mondial, „The World’s Biggest Eyecontact Experiment 2015”, inițiată de organizația The Liberators Internațional. Evenimentul a avut loc până acum în 156 de orașe din 42 de țări cu peste 100.000 de participanți, mișcare care s-a născut din setea de conexiune interumană reală.

Voluntari, Lucrători de Tineret, copii, tineri, adulți, au împărtășit un minut din viața lor cu o persoană necunoscută…

Posted by Asociatia DEIS on 4 Noiembrie 2015

Add Comment