2016, Blog, Comunicate de presă, Prima pagina, Proiecte

X-IST

15129975_10154311311459317_810119666_nTrei actori ai Teatrului Municipal Baia Mare devin coordonatori. 10 tineri băimăreni devin actori și dramaturgi. Experiențele lor devin piesă de teatru.

Spectacolul X-ist, este activitatea centrală a proiectului „Teatrul mai aproape de TINEri” care face parte din programul 3P – Persoană, Pasiune, Profesie, realizat de Asociatia DEIS cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean Maramureş. Scopul 3P este de a valorifica potențialul personal al tinerilor din județul Maramureș prin activități de educație non-formală în vederea integrării socio-profesionale a acestora.

Spectacolul de teatru este împărțit în trei secțiuni: IDENTITATE, RELAȚII ȘI INTEGRARE. În prima secțiune tinerii își descoperă identitatea personală în raport cu sine, ca mai apoi să conștientizeze, în secțiunea a doua, felul în care se raportează la relațiile cu ceilalți în toate mediile în care se află- familie, școală, societate. În secțiunea legată de integrare, tânărul se află pus față în față cu toate măștile sociale pe care le alege, sau este nevoit să le poarte, astfel ajungând să înțeleagă care din atitudinile și țelurile sale sunt reale, provenite din nevoi profund personale.

Personajele sunt de inspirație cotidiană iar spectacolul este unul în care se regăsesc atât spectatorii cât și actorii, și constituie o sursă de inspirație și de conștientizare asupra modului în care ne raportăm la tineri și asupra modului în care se raportează ei la ei înșiși și la lumea din jur.

Cei trei actori ai Teatrului Municipal Baia Mare care i-au îndrumat pe tineri în realizarea acestui spectacol au pregătire și în meseria de lucrător de tineret, fapt care a ajutat la crearea unui context de învățare conștient.

Spectacolul va avea loc:

Vineri, 18 noiembrie, ora 17:00 în sala fostului teatru Artscape (Centrul Vechi)
Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17:00 la Teatrul Municipal BM, sala studio

Intrarea este liberă!