2017, Prima pagina, Proiecte

Tu și adolescentul din casă

 

ADOLESCENȚA – o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de grea, atât pentru părinte cât și pentru copil. Multe emoții, multe griji, multe tentații, dorință de autonomie din partea lui, nevoie de control din partea părintelui și altele. Toate acestea sunt reacții firești, doar că de cele mai multe ori, nu avem timp să ne uităm atent, să înțelegem ce stă în spatele unei reacții, a unui comportament care duce la supărare și ceartă, iar apoi la stări de tensiune permanente în casă.

Sâmbătă, 18 martie, workshop-ul ,,Tu și adolescentul din casă’’ ne-a adus față în față cu un grup de părinți dornici să găsească mecanisme de a-și îmbunătăți relația cu copiii lor. Astfel, am descoperit împreună problemele cu care se confruntă atât ei, cât și ,,adolescenții din casă”, cauze ale conflictelor și comportamentelor nedorite, pentru ca fiecăruia să-i fie mai ușor să găsească metodele potrivite de a ajunge la relația pe care și-o dorește.

Pentru că tuturor ne-a plăcut tare mult această experiență, plănuim deja și alte activități de acest fel. Așadar, va urma…