2017, Prima pagina, Proiecte

Conerința internaționala Economic Challenges 4Europe

Conferinţa Internaţională Economic Challenges 4 Europe a adunat joi, 27 iulie, la Baia Mare, participanţi din 8 ţări, inclusiv România. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere – DEIS, ca parteneri ai proiectului internaţional „Challenges for Europe – Understand and Overcome Together.

Proiectul internaţional „Challenges for Europe – Understand and Overcome Together (4 Europe)” este implementat de o asociaţie din Lituania împreună cu parteneri din alte 7 ţări: Germania, Franţa, Letonia, Spania, România, Estonia şi Polonia. Scopul proiectului este de a promova cetăţenia activă şi implicarea în procesele democratice ale Uniunii Europene prin împărtăşirea de cunoştinţe şi înţelegerea proceselor de la nivelul comunităţilor. Concret, proiectul implică organizarea a 6 conferinţe internaţionale, cu participanţi din 8 ţări, pe teme privind provocările cu care se confruntă cetăţenii Uniunii Europene.

Mai exact, temele punctuale abordate au fost cele ale antreprenoriatului în context european, ale provocărilor de ordin legal din domeniul economic, dar şi cel al elementelor de dezvoltare regională, cu exemplu concret – zona Maramureşului. Speakerii conferinţei au fost Cristian Vele, lect. univ. dr. al Centrului Universitar Nord din Baia Mare al Universitatăţii Tehnice din Cluj-Napoca,  George Boloş – avocat şi Mihai Pătraşcu – MBA Aviation şi fost director general al Aeroportului Baia Mare.

Participanţii din România, Spania, Franţa, Lituania, Letonia, Estonia şi Polonia s-au bucurat, de asemenea, de o vizită la una dintre firmele de producţie de succes din Baia Mare, precum şi de o vizită la Muzeul Satului, unde au putut să profite la maxim de contextul multicultural. Conferinţa a fost organizată, în Baia Mare, de către Asociaţia DEIS, cu sprijin din partea partenerilor locali: Centrul Universitar Nord din Baia Mare, al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca şi Liga Studenţilor ”Pintea Viteazul”, conform reprezentanţilor asociaţiei.