2017, Prima pagina, Proiecte

„Music Trip” – Cultura – o stare de spirit

  „Music trip” a dovedit și anul acesta: cultura este o stare de spirit.

,,Cultura – o stare de spirit”, proiect de tradiție al Asociației pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S. a adus anul acesta în fața publicului băimărean spectacolul ,,Music Trip”. Acesta a avut două reprezentații în acest weekend și a fost realizat de către un grup de tineri care, sub coordonarea a doi actori și lucrători de tineret, au combinat elemente de concert cu elemente de teatru pentru a aduce ceva nou pentru comunitatea băimăreană.

 

Asociația DEIS a realizat, în luna octombrie, a III-a ediție a proiectului ,,Cultura – o stare de spirit”, proiect realizat cu spijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș. Anul acesta, proiectul și-a propus să ofere un context în care tinerii participanți să își descopere și exploreze abilitățile artistice, atât din sfera teatrului, cât și din cea a muzicii; să ofere spectatorilor o viziune deosebită asupra artei ca mod de expresie și asupra modului în care aceasta poate  forma și deforma realitatea, atât la nivel de individ, cât și de societate.

Astfel, grupul de tineri selectați să participe, au fost coordonați de cei doi actori la Teatrul Municipal Baia Mare și lucrători de tineret ai Asociației DEIS – Alexandra Vanci și Eduard Bîndiu, într-un proces de învățare și dezvoltare a competențelor artistice. Rezultatul a fost spectacolul ,,Music Trip”, care a îmbinat elemente de teatru cu elementele unui concert. Cele două reprezentații au avut loc în Baia Mare în 28 și 29 octombrie la Colegiul Național Mihai Eminescu și într-un local din Centrul Vechi, bucurându-se de un mare succes în rândul publicului, datorită caracterului inovativ pentru orașul nostru.

,,Proiectul a fost foarte diferit față de toate celelalte la care am participat. Am învățat să dau mai departe ceea ce sunt eu, am învățat să comunic prin energia mea, să mă deschid și să accept să ies din zona mea de confort. Am descoperit sau, mai corect, mi s-a confirmat că sunt o persoană puternică, expresivă și reliable. Iar pe lângă tot ce am învățat despre mine, am învățat multe și despre voluntarii cu care am lucrat. Am avut o lună de repetiții în care ne-am încurajat unii pe alții, ne-am descoperit pe noi și i-am ajutat și pe alții să se descopere. Am devenit încet, încet o echipă, o trupă în adevăratul sens al cuvântului. Am învățat să acceptăm greșelile și defectele altora și să ne ținem spatele unii altora în caz că unul din noi greșește. Mai mu

lt, am văzut muzica dintr-o cu totul altă perspectivă auzind ce înseamnă ea pentru fiecare dintre noi. Am avut ocazia să transmit și altora sentimentul pe care îl am atunci când cânt.” a declarat Beatrix Konyves, participantă în cadrul proiectului.

Dacă vrei să vezi poze de la eveniment, dă click aici. 😀