Proiecte

NatVival- sau cum să supravietuim rețelelor de socializare

_DSC0085În zilele noastre tinerii au ajuns dependenți de tehnologie.Viața reală și cea virtuală sunt contopite iar relațiile interumane se transformă în relații virtuale.

Pentru a ajuta tinerii să găsească și alte modalități de a socializa, Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere – D.E.I.S. a organizat în perioada 1 – 10 august 2013, cu suportul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, proiectul internațional “NatVival”.

La acest proiect au participat 40 de tineri și lideri de tineret din Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Polonia, Lituania, Suedia și Romania. Timp de 10 zile aceștia au stat departe de tot ceea ce înseamnă tehnologie, internet și media și și-au concentrat atenția unii pe ceilalți. Au încercat împreună să învețe sau să își reamintească alte modalități de a-și petrece timpul și de a interacționa cu cei de lângă ei.

Activitățile s-au desfășurat într-un mediu nonformal în stațiunea Izvoare, participanții având posibilitatea să petreacă mult timp în aer liber.

Tot în cadrul proiectului tinerii participanți au fost implicați într-un eveniment de promovare a programului Tineret în Acțiune și a activităților de tineret, în rândul tinerilor din comuna Copalnic – Mănăștur. Cu sprijinul Primăriei, a școlii și a unor voluntari locali, stăinii au fost întâmpinați cu mâncare tradițională gătită de către localnici. Tinerii din Ansamblul de dansuri preluca Nouă au pregătit chiar și un moment de muzică și dansuri populare pe care cei prezenți l-au apreciat din plin.

Cei 40 de tineri au participat activ la reușita proiectului, fiecare grup a avut posibilitatea să faciliteze activități, să împărtășească din propriile experiențe și cunoștințe. Prin dezbateri pe tema rețelelor de socializare, activități legate de cetățenia europeană, exerciții de prim ajutor și supraviețuire, competiții sportive și activități non-formale de încurajare a dialogului față în față, participanții la “NatVival” au făcut un pas înainte în realizarea importanței comunicării interpersonale cât și a cetățeniei Europene și a multiculturalității.

GALERIE FOTO

[JZyjlBbwQWI]