SEMINARUL ANTIDROG “SAY NO TO DRUGS, SAY YES TO LIFE”
SEMINARUL ANTIDROG “SAY NO TO DRUGS, SAY YES TO LIFE”

În perioada 28-01.2011-.02.02.2011 la Sighetu-Marmatiei s-a desfasurat cea de-a doua etapa a proiectului “Say NO to drugs, say YES to life”, proiect care este organizat de Asociatia Tinerilor Maghiari Sigheteni, si finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Tineret în Actiune, implementat în tara noastra de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) , si anume seminarul pe teme antidrog. Întregul proiect contine trei etape din care prima fost etapa de selectie a participantilor, etapa care s-a realizat prin jurizarea lucrarilor trimise de catre tinerii doritori sa participe la acest seminar, lucrari care constau în eseuri, postere si alte materiale pe teme antidrog.
A doua etapa a a fost seminarul desfasurat în cele 5 zile la Sighetu-Marmatiei, mai exact la pensiunea Flamingo. La acest seminar au participat 40 de tineri cu vârste cuprinse între 15 si 30 de ani de pe tot cuprinsul judetului Maramures. Lucrarile seminarului au debutat printr-o serie de prezentari sustinute de partenerii acestui proiect respectiv: Universitatea de Nord Baia Mare reprezentata de Lect. univ. dr. Ioan Stefan Tohatan , Directia Judeteana pentru Sport si Tineret reprezentata de d-na director adjunct Krizsanovszky Eniko , Serviciul Public Asistenta Sociala Baia Mare reprezentat de d-na Mirela Stef , Asociatia Caritas Baia Mare reprezentata de d-ul Alexandru Codreanu si Plt. Adj. Sef (r) Ioan Turda din partea Asociatiei Ecologie-Turism Nordica. În urmatoarele zile tinerii au participat la o serie de workshop-uri pe teme antidrog coodronate de d-na Diana Sabo presedinte al Asociatiei DEIS dar si la o excursie la diferite obiective culturale si turistice din judet.
Urmatoarea si totodats ultima etapa a acestui proiect va fii lansarea unui DVD si a unei brosuri care vor contine atât materialele tinerilor participanti, prezentarile lectorilor acestui seminar, imagini si montaje video din timpul seminarului dar si rezultatele sondajului pe tema consumului de droguri la care au participat toti tinerii invitati la acest seminar.
Asoiciatia Tinerilor Maghiari Sigheteni multumeste în mod deosebil colegilor de la Asociatia DEIS, Asociatia Ecologie-Turism Nordica, ADL Ivan Krevan si Clubului Tinerilor Lideri pentru participare si sprijinul acordat.

Add Comment