Blog, Blog, Voluntar Urban

Un curs care urma să devină o experientă de viață

În vara anului 2015, am găsit postat pe Internet un articol care mi-a atras atenția, în care se anunța începerea unui curs de lurator de tineret în cadrul unui proiect derulat de Asociatia DEIS din Baia Mare. Am o colegă care se lăudase cu absolvirea unui astfel de curs și pentru care, bineînțeles, o invidiam oarecum, în sens pozitiv, dacă se poate spune astfel (căci de când îmi povestise despre experiența ei extraordinară, îmi doream foarte mult să urmez și eu cursul respectiv). Prin urmare, mi-am zis că m-a lovit norocul și fără să mai întreb ceva, ce proiect? cine? când? cum?, m-am aruncat cu capul înainte, în ceea ce avea să devină mult mai mult decât un curs, urma să devină o experientă de viață cu un impact deosebit asupra mea.

În primul rând, am cunoscut o echipa de oameni entuziaști din DEIS, care își dedică timpul, energia și cunoștințele pentu tineri și pentru care ziua începe și se sfârșește alături de tineri. O echipă de oameni minunați care știu și cred cu tărie că fiecare poate face ceva pentru alții, fără să judece, fără să arate cu degetul, pur și simplu pentru că iubesc oamenii, orașul în care trăiesc și care știu că pot aduce o schimbare, că POT.

În al doilea rând am cunoscut oameni la fel de minunați, colegii mei (lucrători de tineret azi) care au făcut, fac și cu siguranță vor face multe pentru tineri și nu numai căci lucrul cu tinerii nu se oprește aici, ci rezultatele se vad și dincolo de prezent sau dincolo de locul de întâlnire. Sunt convinsă că Baia Mare va auzi și va fi martora multor lucruri frumoase, iar lucrătorii de tineret vor fi prezenți în viața comunității din ce în ce mai mult.

Claudia Steiner, Lucrător de tineret