Blog, Blog, Voluntar Urban

VU: De ce au nevoie tinerii de consilierea lucrătorului de tineret

Munca cu tinerii este o activitate efervescentă care mi-a adus multe satisfacții. Ca lucrator de tineret am avut ocazia să fiu alături de tineri, să ascult problemele cu care se confruntă, să căutăm împreună soluții la acestea și să  discutăm despre asteptările lor de la mediul social.

De ce au nevoie tinerii de consilierea lucrătorului de tineret?

Tinerii sunt asaltați de trăiri și sentimente mult mai puternice decât adulții. Ei sunt expuși în fiecare zi la presiuni din partea  acestora, fie că e vorba de  părinți, profesori sau angajatori, ori presiuni din partea anturajului care uneori poate fi foarte nociv. Este o perioadă de tranziție spre viața de adult care aduce mult stres, multe intrebări și frământări interioare.

Fără o îndrumare corectă, consiliere  și sprijin venite din partea lucrătorului de tineret  este dificil de depășit această etapă din viața  lor, care poate să se manifeste prin derapaje comportamentale și reacții nepotrivite.

Participarea mea ca lucrător de tineret în acest proiect  a fost o provocare  continuă  prin care a trebuit permanent să mă adaptez la situații noi, la confruntări cu realități cotidiene care solicită soluții rapide și eficiente. A fost o experiență profund pozitivă și cu efecte pe termen îndelungat.

Nicole Romocea, Lucrător de Tineret