2015, 2016, Blog, Prima pagina, Proiecte, Voluntar Urban

YOUTH TALKS

Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S. vă invită vineri, 11 martie 2016, ora 11:30, la Millenium Business Center, sala M1, să participați la evenimentul de tineret YOUTH TALKS – un fel de conferință, care marchează finalul proiectului ,,Voluntar Urban- Lucrătorul de tineret un sprijin în dezvoltarea comunității”, finanțat prin granturile SEE 2009- 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.

Pe lângă diseminarea rezultatelor proiectului, evenimentul își propune să aducă împreună lucrători de tineret, tineri, precum și actori principali din sectorul de tineret din România cu scopul de a promova această meserie și de a identifica soluții pentru a-l plasa pe lucrătorul de tineret pe harta meseriilor recunoscute în educația tinerilor.

Proiectul ,,Voluntar Urban – Lucrătorul de tineret un sprijin în dezvoltarea comunității” s-a desfășurat în perioada aprilie 2015 – martie 2016 și a urmărit acreditarea și specializarea a 16 lucrători de tineret, precum și promovarea lucrătorului de tineret ca promotor al voluntariatului în comunitatea locală. Cei 16 au fost pregătiți într-un training acreditat ANC în luna iulie, iar în luna august au luat parte la un training de consiliere în lucrul cu tinerii. Specializarea lor a fost completată cu un stagiu de practică de 5 luni (septembrie 2015- ianuarie 2016) în cadrul Centrului de Tineret Baia Mare. În această perioadă, lucrătorii de tineret au desfășurat activități de educație non-formală de care au beneficiat în mod gratuit un număr de 320 de tineri și au oferit servicii de consiliere pentru 80 de tineri băimăreni.

În urma acestui proiect cei 16 lucrători de tineret și-au dezvoltat competențele de facilitare de activități de educație non-formală și consiliere în lucrul cu tinerii, având astfel pregătirea necesară pentru a aduce beneficii societății din care fac parte. Astfel, lucrătorii de tineret, prin prezența lor actuală în comunitate, pot asigura tinerilor oportunități egale și condiții adecvate de participare la activități de educație extrașcolară. Le pot oferi, de asemenea, contexte de dezvoltare a competențelor în vederea participării active la toate aspectele vieții, prin integrare și implicare activă în comunitate, prin acces la informare și servicii de calitate în educație și în petrecerea timpului liber. Lucrătorul de tineret este, totodată, și un promotor al voluntariatului în rândul tinerilor. Pe parcursul perioadei de desfășurare a proiectului atât lucrătorii de tineret cât și membri ai comunității și beneficiarii direcți ai activităților generate de acești lucrători de tineret au avut ocazia să experimenteze ceea ce înseamnă impactul pe termen mediu și scurt al activității lucrătorului de tineret.

Dacă ești interesat să participi, înscrie-te aici, până în data de 9 martie, ora 13:00 și te vom contacta pentru detalii.