Blog, Blog, Voluntar Urban

Ca Lucrator de Tineret poți “să faci diferența” în viața tânărului

Pana in vara anului trecut nu am stiut cat de frumoasa si plina de satisfactii poate fi munca cu tinerii, cat de “catchy” si originala  poate fi educatia non-normala, si mai ales cat de flexibil sprijina tinerii pe traseul dezvoltarii lor.

Cu toate ca profesia mea imi crease oricum contacte de munca directe cu segmentul de tineret, am considerat ca abordarea este incompleta, uneori ineficienta fara a cunoaste o diversitate mai mare de metode de lucru.

Ca Lucrator de Tineret poti sa descoperi un nivel perceptiv diferit, mult mai vulnerabil prin care poti “sa faci diferenta” cu adevarat in viata tanarului.   Asadar, am ales sa particip la acest proiect pentru ca-mi doream o viziune distincta inspre unde as vrea sa-mi indrept cariera pe mai departe. Aceste saptamani au fost un bun prilej de a-mi explora propriile convingeri si valori. M-au incarcat cu multa energie, rabdare, culoare si-un generos apetit pentru creativitate. Mi-ar placea ca tinerii sa nu se multumeasca cu putin, sa se lase calauziti in dezvoltarea lor sociala si emotionala de-o echipa noua si fantastica de lucratori de tineret. Ne dorim sa putem oferi contexte in care tinerii sa-si exploreze potentialul, sa prinda aripi, curaj si raspundere pentru visele lor. Asta ar face pentru mine ca acest rol – de lucrator de tineret- sa fie plin de satisfactii si provocari.

Si mi-ar placea ca tinerii sa stie ca atunci cand se intampla uneori ca familia sa nu poate sa acopere toate nevoile lor,  curajosi sa caute sprijin din partea organizatiilor de tineret care fac posibil accesul la educatia non-formala. Aici, la DEIS exista spatiu pentru dialog in care problemele de actualitate ale tinerilor pot fi cu drag dezbatute.

Codruta Couci, Lucrător de tineret