Blog, Blog, Voluntar Urban

Călătorie în tinerețe

Am știut că acest proiect va fi o provocare încă de la începutul lui. De ce? Pentru că a implicat munca cu tinerii, iar ei sunt veșnic în mișcare, sunt neliniștiți, sunt plini de pasiune și, mai presus de toate, sunt frumoși și plini de potențial. Cu asta în minte am pornit în această aventură.

Personal, sunt o persoană căruia îi place să călătorească. Pe parcusul proiectului am realizat ca acesta nu este doar o provocare, ci una dintre cele mai frumoase și complexe călătorii pe care le-am făcut vreodată. A fost în primul rând o călătorie în mine. M-a facut să scotocesc în cele mai adânci colțuri ale ființei mele, m-a pus fața în fața cu cineva pe care îl neglijasem – tânăra din mine, și m-a îndemnat să accept și să trăiesc din plin fiecare stare pe care am întâlnit-o pe calea asta. Apoi, am simțit cum mă transform, cu pași mici, din călător în călăuză. Nu, nu pentru că aș cunoaște atât de bine tinerii cu care am interacționat încât să-i pot ghida prin interiorul lor, ci pentru că am acumulat instrumentele necesare pentru a-i putea învăța cum să supraviețuiască  unei astfel de călătorii și cum să devină mai puternici trecând prin ea.

Azi, uitându-mă inapoi, nu pot decât să observ diferențele dintre mine, cea care a intrat în aventura asta, și eu, cea de acum. Stiu că sunt mai puternică, știu că am descoperit teritorii noi și fiecare din aceste experiențe m-a îmbogățit într-un mod în care nu simt că aș putea să-l descriu pe deplin.  Ce îmi doresc acum este să explorez cât mai mult în continuare. Cine stie ce voi mai găsi daca voi continua pe drumul asta?